Ce stim despre pulberea din grau verde?

La loc de cinste, pe raftul cel mai înalt din cămara naturii, se gaseste iarba de grâu, cunoscută şi sub denumirea de multivitamină a naturii. Această iarba conţine în cantităţi mari vitamine naturale, minerale, oligoelemente şi enzime de care corpul nostru are nevoie.
Are conţinut ridicat de calciu, magneziu si caliu fiind o sursă perfectă de proteine deoarece conţine 17 feluri de aminoacizi, adică toţi aminoacizii esenţiali în proporţiile optime. Este uşor asimilată de către organismul nostru deoarece digerarea nu necesită multă energie, deci poate fi consumată şi de către cei cu o digestie mai proastă.
În prima fază pulberea ajută la digestie şi functionarea organelor interne deoarece are efect puternic alcalin. Conţinutul său bogat în clorofilă ajută la o mai buna oxigenare a sângelui, îmbogăţind astfel alimentarea celulelor cu oxigen, având un important rol antiinflamator. Bun detoxifiant, iarba de grâu ajută la completarea carenţelor din alimentaţie, ridicând nivelul energetic al organismului. Efectul său de vitalizare se datorează exclusiv conţinutului său bogat în vitamine şi minerale, pulberea din grâu fiind cea mai complexă substanţă nutritivă din lumea plantelor.
Prin importanta concentraţie de clorofilă pe care o deţine, iarba de grâu verde aduce mari beneficii împotriva bolii neoplazice (cancerului). Astfel, clorofila formează legături chimice strânse cu unii agenti cancerigeni reducând sau împiedicând absorbţia intestinală a acestora. Totodată clorofila neutralizează mulţi radicali liberi protejând împotriva altor substanţe cancerigene, a radiaţiilor şi a efectelor secundare ale curelor cu chimioterapice si citostatice asupra celulelor sănătoase.
Efectele benefice importante ale pulberii de grâu verde s-au constatat şi în:

  • cadrul curelor de depurare şi dezintoxicare, în demersurile anti-aging (împotriva îmbătrânirii) şi de reducere a greutăţii corporale din supraponderalitate şi obezitate,
  • hematologie (deoarece preparatul stimulează eritrogeneza – formarea globulelor roşii în sânge)
  • susţinerea nutriţională a sportivilor de performanţă (preparatul stimulează creşterea şi menţinerea la nivele sporite a numărului de eritrocite, a hematocritului şi a valorii hemoglobinemiei).
  • susţinerea nutriţională a pacientului seropozitiv HIV sau cu SIDA şi a celui cu leuconevraxie (scleroză multiplă/în plăci).
  • profilaxia cancerelor în general şi a celui de parenchim pulmonar în special, prin diminuarea fibrozei pulmonare a fumătorilor şi a celor care au suferi de TBC.
  • afecţiuni de mai mică gravitate precum: acneea, eczemele, tendinţa la infecţii recidivante, tulburările de oxigenare cerebrală sau a altor ţesuturi, afecţinile hepatice, metabolice.