Indicatii terapeutice Pulbere de grâu verde

Pulberea din grâu verde conţine substanţe cu un potenţial incredibil de vindecare pentru organism. Catalogat drept un aliment "complet" de experţii în nutriţie, grâul verde a devenit parte a dietei multor persoane dornice să trăiască o viaţă lungă şi sănătoasă. Pulberea din grâu verde este indicată în cure de:

  • Detoxifiere, deoarece efectul consumului de pulbere de grâu verde conduce în fiecare caz la echilibrarea organismului, influenţând pozitiv funcţionarea întregului organism. Datorită efectului alcalin organismul începe după un timp să descompună substanţele nocive depozitate. Procesul de detoxifiere este intens, se constată, astfel, o stare generală îmbunătăţită, mai puţină oboseală, putere de muncă mai mare, şi cu timpul o rezistenţă mai bună în faţa bolilor.
  • Stimulare a imunităţii, deoarece multidudinea enzimelor care se regăsesc în pulberea de grâu verde dirijează şi supraveghează milioanele de reacţii biochimice care se produc în organism. Pulberea de grâu verde, datorită conţinutului ridicat de enzime, necesare pentru oxigenarea celulară, leagă radicalii liberi şi diminuează riscul de îmbolnăvire. Una dintre enzimele conţinute de pulberea de grâu verde este SOD-ul natural (SUPEROXID DISMUTAZA). Acesta este un preparat enzimatic de origine vegetala, cu un efect deosebit în vindecarea bolilor, revitalizarea organismului si încetinirea proceselor de îmbatrânire celulara.
  • Reglare a proceselor digestive, deoarece are proprietati alcalinizante, abundenta mineralelor alcaline din pulberea de grâu verde scade aciditatea ph-uluiu organismului, conducand la ameliorarea tulburărilor gastrointestinale.

Prin importanta concentraţie de clorofilă pe care o deţine, pulberea de grâu verde aduce mari beneficii împotriva bolii neoplazice (cancerului). Astfel, clorofila formează legături chimice strânse cu unii agenti cancerigeni reducând sau împiedicând absorbţia intestinală a acestora. Totodată clorofila neutralizează mulţi radicali liberi protejând împotriva altor substanţe cancerigene, a radiaţiilor şi a efectelor secundare ale curelor cu chimioterapice si citostatice asupra celulelor sănătoase. Este dovedit prin studii faptul că pulberea de grâu verde are un important rol în activarea apoptozei celulare. Apoptoza celulară este un termen medical ce indica procesul de moartea celulara fiziologică. Acest proces este esenţial pentru dezvoltarea şi funcţionarea normală a organismelor multicelulare. Prin apoptoză celulele declanşează auto-distrugerea proprie ca răspuns la un anumit semnal. Acest proces este programat genetic şi este necesar pentru supravieţuirea organismelor pluricelulare. Apoptoza este insă pervertită în cazul afectiunilor neoplazice. Oncologii au fost tradiţional preocupaţi în principal de proliferarea celulară, cu toate acestea în ultimul timp atenţia lor se îndreaptă, cu un interes din ce in ce mai mare, spre studiul apoptozei. Observaţia legată de apariţia apoptozei în tumori nu este recentă. Atunci când modificările de la nivelul ADN cauzează acumularea anormală de celule se produce transformarea malignă. Anumite celule canceroase se divid mult mai încet decât celulele normale, dar, cancerul continuă să se extindă datorită prelungirii timpului de viaţă al celulei. Mulţi carcinogeni provoacă rupturi ADN sau interferă cu enzimele necesare pentru replicarea corectă a ADN. Apoptoza este o metodă eficientă de prevenire a transformarii maligne deoarece ea îndepărtează celulele care posedă alterări genetice. Apoptoza anormală poate promova dezvoltarea cancerului, atât prin permiterea acumularii de celule in diviziune, cât şi prin blocarea îndepărtării variantelor genetice cu potenţial malign ridicat. Aşadar normalizarea procesului de apoptoză în cazul persoanelor ce prezintă neoplasm îmbunătăţeste enorm rata supravieţurii acelei persoane.
Multe cercetări ştiinţifice au atras atenţia asupra proprietăţilor acestei pulberi in combaterea afecţiunilor neoplazice. Le amintim pe unele dintre acelea care, fiind şi mai recente, ne par a fi mai interesante în domeniul sustinerii nutriţionale a pacientului neoplazic (cu cancer). Astfel:

  • În 2002, Ben – Arye E & Co, în cadrul studiului dublu – orb randomizat denumit „Sucul de grâu verde încolţit în tratamentul colitei ulcerative distale active” a concluzionat că administrarea zilnică, timp de o lună a acestui suc a condus la diminuarea activităţii inflamatorii, a ulceraţiilor şi sângerărilor colonice, a durerilor abdominale precum şi a celorlalte semne de colită ulcerativă la pacienţii trataţi vs. placebo.
  • În 2004, Marawaha RK & Co, în studiul pilot denumit „Sucul de grâu verde încolţit reduce nevoia de transfuzii sangvine la pacienţii cu Thalasemie majoră” au demonstrat faptul că frecvenţa transfuziilor de sânge la macienţii major thalasemici la care le-a fost administrat zilnic acest suc scade cu 25 – 40%.
  • În 2006, Dey, R. Sarkar & Co în Journal of Clinical Oncology, arată că utilizarea sucului de grâu verde încolţit la tratamentul pacienţilor cu diferite forme de cancer, aduce efecte importante în imbunătăţirea calităţii vieţii şi a indicelui Karnofsky şi reprezintă O ALTERNATIVĂ EFICIENTĂ PENTRU TRANSFUZIILE DE SÂNGE.
  • În acelaşi sens, în 2007, israelianul Bar – Sela G & Co, în cadrul studiului pilot denumit „Sucul de grâu verde încolţit diminuează toxicitatea hematologică dată de chimioterapia cancerului de sân” arată că administrarea zilnică a acsetui suc pe întreaga perioadă a tratamentului citostatic în cancerul de sân diminuează cu 60% mielotoxicitatea (efectul toxic asupra măduvei osoase formatoare de celule sangvine) ceea ce conduce la îmbunătăţirea toleranţei organismului la tratamentul polichimioterapic şi la scăderea necesităţii tratamentului cu GCST (Factor de Stimulare a Creşterii Granulocitelor), neinfluenţând în sens negativ eficacitatea chimioterapiei.